El crim de Fago i la lluita d’una germana

No recorde exactament perquè el vaig comprar. Recorde que era un dels èxits de Sant Jordi d’enguany però això era un entrebanc entre ell i jo. A més, era un tema publicat a premsa de manera abundant i, més o menys, coneixia el tema, que no m’intrigava gens. Possiblement fou el premi de periodisme rebut o, més possible encara, haver sentit una interessant entrevista que li va fer Toni Clapés i l’equip del Versió RAC1 després dels seus articles sobre l’anomenat Crim de Fago. En eixa entrevista, el periodista Carles Porta aportava una altra visió del fets, més crítica que el que es pot permetre la premsa habitualment, que prima la immediatesa per davant de l’anàlisi.

No convençuda del tot vaig començar a llegir-lo, i encara que al principi trobes molta informació sobre el cas que ja es coneix, a poc que hages seguit el cas, i en alguns casos es repeteixen informacions. Poc a poc, s’abandona la informació més periodística pel relat de la situació personal de la germana de Santiago Mainar, que ha de gestionar una situació sobrevinguda quan Santiago s’inculpa de l’assassinat de l’alcalde de Fago.

Eixa és la part interessant. Com una persona de classe mitjana, de la nit al matí es converteix en la germana d’un assassí (la pressumpció d’innocència s’envola amb facilitat) i ha de batallar amb un sistema judicial, policial i de mitjans de comunicació, tot al mateix temps, amb els que no està acostumada a tractar. I com lluita contra totes les adversitats, com això li canvia la vida, i com, a hores d’ara, amb la sentència dictada, continuen oberts alguns interrogants.

Una lectura recomanable perquè la vida dóna moltes voltes, i mai saps en quina banda vas a caure.

Anuncis

2 responses to “El crim de Fago i la lluita d’una germana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s